Otwierać zagłębie knajpiane w szczycie pandemii wydaje się pomysłem szalonym. A jednak na premierę przybyły tłumy. Dziewięć restauracji na ponad dwóch tysiącach metrów kwadratowych w zaaranżowanych na nowo wnętrzach dawnego Hotelu Forum.
Reklama
Na razie w nowej miejscu działa osiem restauracji serwujących dania przeróżnych kuchni (Resto22 by Restauracja Tesone, Mazaya Vegan & Vegetarian, Gruba Buła, PZPR Polski Zakład Potraw Rozmaitych, Tres Amigos, Wietnam, Curry up, AkumaSushi&Ramen) oraz jedna kawiarnia (Forum Cafe).
Otwarcie Hali Forum w trudnym dla całej branży okresie pandemii związane jest z perspektywą zamknięcia kultowego kompleksu przy ul. Dolnych Młynach, co ma nastąpić za parę tygodni. Jedna z najbardziej znanych tamtejszych restauracji - Veganic - zamierza zresztą przenieść się do Hali.
Podczas otwarcia z piątku na sobotę do późnych godzin nocnych bawiły się tu setki osób.
Obowiązują obostrzenia związane z pandemią: ograniczona liczba miejsc w lokalach, obowiązkowe jest noszenie maseczek przez cały czas poza jedzeniem posiłku, każdy stolik jest dezynfekowany dla kolejnych osób. Ponadto w lokalach są dozowniki z płynem do dezynfekcji, a cała obsługa pracuje w maseczkach lub przyłbicach.
Mimo to upilnowanie, by wszyscy przestrzegali tych obostrzeń graniczy z cudem.