Zaczęła się wielka degustacja świątecznego karpia. 10 tysięcy porcji pysznej ryby z kapustą, grochem i pieczywem przygotowały władze Krakowa wraz z właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska Bartłomiejem Szczoczarzem. Degustacja rozpoczęła się w Nowej Hucie.
Reklama
Chętnych na poczęstunek nie brakowało, ale zostało jeszcze co nieco na kolejne dni.
Poczęstunki odbywają się od godz. 16.00 do 19.00. Przed nami jeszcze:
9 grudnia – Centrum Kongresowe ICE Kraków
11 grudnia – plac Wolnica
14 grudnia – Planty przy Barbakanie
16 grudnia – parking obok banku przy pętli tramwajowej na Kurdwanowie
18 grudnia – okolice Błoń.
Danie można zjeść na miejscu albo zabrać na wynos, przy czym trzeba przynieść swój pojemnik. Oczywiście obowiązują maseczki i zachowanie dystansu.
Reklama