29listopada2018
Ulubiony eko sklepInne

Superfoods dla wegan i wegetarian

Superfoods dla wegan i wegetarian

Jeśli stosujesz dietę wegańską lub wegetariańską, czy też interesuje Cię temat "zielonej diety" zapraszamy na spotkanie z serii "Zdrowe podejście" do Ulubionego EKO Sklepu już 29.11. o godz. 19:30. Dowiesz się jakie superfoods wspierają organizm, wzmacniają krew oraz odżywiają, a także jak zadbać o dietę wegańską i wegetariańską w kontekście zdrowego trawienia i prawidłowej ciepłoty ciała. Poznasz zalecane produkty tradycyjne oraz bardziej egzotyczne, które można łatwo wykorzystać w terapii żywieniowej i codziennej diecie. Dowiesz się także jak działa dieta roślinna w kontekście Tradycyjnej Medycyny Chińskiej i jakie zioła oraz zupy mocy przygotować, aby zadbać o cenne Jing, Qi i Krew! 

Wykład poprowadzi dietetyk mgr Katarzyna Fizia, weganka z 14 letnim stażem roślinnym, terapeutka Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, pasjonatka kulinarna zakochana w jedzeniu i naturze! 


Prowadząca:
Katarzyna Fizia – mgr dietetyki, dietetyk TCM, terapeuta TCM. Specjalista z zakresu masażu Gua Sha i ziół kulinarnych TCM. Praktykuje Ping Shen, jogę holistyczną i Heartfulness. Kontynuuje rozwój naukowy na studiach doktoranckich (Śląski Uniwersytet Medyczny). W zakresie TCM dokształca się już od ponad 9 lat w Instytucie Medycyny Chińskiej i Profilaktyki Zdrowia w Krakowie oraz innych ośrodkach edukacyjnych. Terapią żywieniową, psychodietetyką oraz diet coachingiem zajmuje się zawodowo już od ponad 10 lat, dietetyką TCM od 2010 roku. Prowadzi autorski cykl warsztatów kulinarnych i rozwojowych w Krakowie i innych miastach Polski pod hasłem Dietetyka TCM dla każdego! Obecnie podjęła 2,5 letnie nauczanie akupunktury klasycznej – Styl jednej igły w szkole prowadzonej przez Donalda Halfkennego (Ling Shu Institute for Classical Acupuncture and Chinese Medicine). Właścicielka Instytutu Dietetyki i Profilaktyki Zdrowia Shi Liao. Pasjonatka kulinarna, weganka, zakochana w wolnowarze i zupach mocy. Każdą wolną chwilę spędza w naturze.

Kasia o sobie:
„… z czasem odkryłam leczniczą moc kulinarnych ziół po czym całkowicie zatonęłam w energii gotowania wg 5 elementów oraz dostosowania potraw, metod ich gotowania i doprawiania do stanu energetycznego organizmu. Obserwując naturę, ziemię i pory roku oraz zmiany jakie w nich zachodzą, a także swoje własne ciało i umysł odkrywam wciąż nie poznaną jeszcze do końca olbrzymią wiedzę dotyczącą pokarmu i jego energii. W swojej pracy łączę dietetykę zachodnią z dietetyką TCM. Pacjenci, których spotykam na swojej drodze korzystają z porad dietetycznych chcąc przywrócić równowagę w swoim ciele oraz umyśle. To piękne uczucie kiedy mogę pomóc osobom z problemami zdrowotnymi wprowadzając do ich diety nowe potrawy oparte o właściwe dla nich produkty. Do terapii żywieniowej wprowadzam także zioła kulinarne TCM oraz w razie potrzeby indywidualne receptury. Wspomagająco wykonuję akupunkturę, moksę oraz starochiński masaż Gua Sha poruszający zastoje i przyspieszający proces leczenia. Usłyszałam, niegdyś, że leczę Sercem i od tej pory podążam Drogą Serca... " 

Kiedy, o której godzinie?

29 listopada 2018  19:30 - 21:00

Gdzie?

Ulubiony eko sklep

Dla kogo?

Dla wszystkich zainteresowanych zdrową żywnością.

Ceny biletów

10 PLN

Gdzie i jak kupić bilet?

Płatne przy wejściu przed rozpoczęciem zajęć.

Przydatne linki i wskazówki

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Polityka Prywatności