Czternaście miejskich placów targowych w Krakowie oferuje różnorodny wybór produktów, które nie tylko doskonale sprawdzą się na wielkanocnym stole, ale także pozwolą nam udekorować dom np. rękodziełem - zachęca krakowski magistrat.
Reklama
Na targowiskach znajdziemy lokalne specjały, takie jak wiejskie jaja, tradycyjnie wyrabiane wędliny czy domowe wypieki, a także świeże kwiaty, które jednoznacznie będą nam się kojarzyć z wiosną. Zakupy na targowisku to nie tylko gwarancja jakości, ale także bezpośrednie wsparcie producentów i rolników.
"Wybierając lokalne produkty, możemy mieć pewność, że na naszych stołach znajdą się smaczne i zdrowe przysmaki, a jednocześnie wspieramy rozwój lokalnej gospodarki. Sprzedający w trakcie zakupów chętnie opowiadają o swoich produktach i udzielają wskazówek w jaki sposób przygotować pyszne dania według tradycyjnych, regionalnych przepisów. Robiąc zakupy na krakowskich targowiskach stawiamy na tradycję, świeżość i autentyczność – a to najlepszy przepis na udane święta" - zachęca Urząd Miasta.
Wielkanoc na krakowskich targowiskach – sprzedaż okazjonalnych, świątecznych wyrobów:
od 10 kwietnia – Unitarg, ul. Grzegórzecka 3
14–19 kwietnia – Stary Kleparz, Rynek Kleparski 20
od 14 kwietnia – Nowy Kleparz, pl. Nowy Kleparz 1
Święcenie pokarmów:
19 kwietnia o godz. 10.00 – Unitarg, ul. Grzegórzecka 3
19 kwietnia o godz. 12.00 – Nowy Kleparz, pl. Nowy Kleparz 1