To staje się już krakowską tradycją. Miasto wspólnie z przedsiębiorcą z Doliny Będkowskiej Bartłomiejem Szczoczarzem przygotowało specjalny, bezpłatny świąteczny poczęstunek dla krakowian.
Jak informuje Urząd Miasta, dla krakowian zostanie przygotowanych 10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem, zupa grzybowa i pieczywo. Ryby pochodzą z gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, którego właścicielem jest Bartłomiej Szczoczarz.
– Bardzo dziękuję panu Bartłomiejowi i jego żonie, że po raz kolejny dzielą się z krakowianami świątecznym posiłkiem. Dziękuję za ich ciepłe serca, to napawa nadzieją i pozwala jeszcze lepiej wejść w ten świąteczny czas –podkreślał na konferencji prasowej Andrzej Kulig, zastępca prezydenta Krakowa.
Prowadzona od czterech lat akcja spotyka się z ogromnym zainteresowaniem. Zwykle ustawiają się długie kolejki, zwłaszcza starszych i potrzebujących osób.
Tak, jak w poprzednich latach, poczęstunki będą się rozpoczynać o godzinie 16.00, a odbywać się będą w sześciu lokalizacjach:
- poniedziałek, 4 grudnia – Mały Rynek
- środa, 6 grudnia – Rynek Podgórski
- piątek, 8 grudnia – rondo Mogilskie
- poniedziałek, 11 grudnia – parking przy pętli tramwajowej „Kurdwanów P+R”
- środa, 13 grudnia – plac Inwalidów
- piątek, 15 grudnia – Nowohuckie Centrum Kultury.
Reklama