20 - 22listopada2019
EXPO Kraków - Galicyjska 9Inne

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO

Wszystko wskazuje na to, że tegoroczna edycja Targów HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® zapisze się w historii jako jedna z ciekawszych. Finał krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2019 r., liczne spotkania z ekspertami branży i wybitnymi szefami kuchni, solidna dawka wiedzy i doświadczenia prezentowana w Akademii HORECA® oraz degustacja powracającego na stoły głąbika krakowskiego.

Reklama

Analogicznie do trendów w kulinariach, gdzie kucharze sięgają do korzeni i wskrzeszają zapomniane warzywa, w winiarstwie obserwujemy identyczny mechanizm. Na ENOEXPO® będziemy gościć producentów z całego świata, którzy przygotują specjalną selekcję lokalnych szczepów i wyjątkowe degustacje.

Ponadto w programie targów wina z konkursów o Medal ENOEXPO® 2019, Cool Climate i Rose International Championship, 8 stoisk narodowych, polskie wina, piwa i alkohole rzemieślnicze. 40 godzin warsztatów, 26 godzin pokazów, 34 ekspertów decydujących o kształcie branży hotelarskiej, gastronomicznej i winiarskiej w Polsce. Tak w skrócie zapowiada się Akademia HORECA®, w której cenieni specjaliści z kraju i zagranicy podzielą się wiedzą.

Każdy kto weźmie udział w licznych spotkaniach otrzyma zbiór gotowych odpowiedzi, konkretnych rozwiązań oraz realnych inspiracji. Gwiazdą tegorocznej edycji będzie Roger van Damme – cukiernik, z powodzeniem prowadzący restaurację Heet Gabaar w Belgii uhonorowaną jedną gwiazdką Michelin.

W przewodniku Gault & Millau restauracja Het Gebaar uzyskała wynik 19.5/20. Wśród cenionych ekspertów spotkamy m.in.: Małgorzatę Bednarz – MWM Partners, Adama Chrząstowskiego – Eksperta Dziedzictwa Kulinarnego, Prezydenta Bocuse d’Or Academy Poland, Tomasza Habdasa – Liczby na Talerzu, Joannę Ślusarczyk – organizatorkę The Best Chef Awards. Wiedzą podzielą się uznani Szefowie Kuchni: Łukasz Cichy, Michał Cienki, Grzegorz Fic, Marcin Filipkiewicz, Przemysław Klima, Rafał Koziorzemski, Marcin Sołtys, Patrycja Stefanów-Kot i wielu innych.

Kiedy, o której godzinie?

20 listopada 2019  10:00 - 17:00
21 listopada 2019  10:00 - 18:00
22 listopada 2019  10:00 - 16:00

Gdzie?

EXPO Kraków - Galicyjska 9

Dla kogo?

Wydarzenie dedykowane jest dla fanów i miłośników winiarstwa, wybitnej kuchni i szeroko pojętej branży HORECA. Dodatkowo zainteresować się nim powinni managerowie i właściciele restauracji, hoteli oraz kawiarni. Nie zabraknie atrakcji dla kucharzy i szefów kuchni, szkoleń dla zakładający własny biznes z branży HORECA oraz pasjonatów, którzy po prostu chcą być na bieżąco.

Ceny biletów

Bezpłatne dla gości branżowych, ktorzy zarejestrując się online.

Pozostali 35 zł, 50 zł

Gdzie i jak kupić bilet?
Przydatne linki i wskazówki

 Szczegóły programu towarzyszącego i szkoleń znajdują się na stronie: https://akademiahoreca.pl/ Zachęcamy do korzystania z komunikacji miejskiej (przystanki Rondo 308. Dywizjonu, M1 Nowohucka, M1 Aleja Pokoju)

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Polityka Prywatności